Image
Loading
Image
30 Νοεμβρίου, 2022

Συνεργασία Sanofi – Genekor για την έγκαιρη διάγνωση ασθενών με σπάνιες παθήσεις

Περισσότερες από 7.000 σπάνιες παθήσεις από τις οποίες πάσχουν πάνω από 300.000.000 συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο, έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό προκαλεί την ανάγκη χρήσης ιδιαίτερα καινοτόμων διαγνωστικών εργαλείων, ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη προσωποκεντρική προσέγγιση του ασθενούς και να ακολουθείται η η σωστή αγωγή μέσω της ιατρικής ακριβείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Sanofi Ελλάδας παρουσίασε, μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση σπάνιων νοσημάτων μειώνοντας έτσι το συχνά μακρύ και ψυχοφθόρο ταξίδι των πασχόντων.

Ειδικότερα μέσω του διετούς προγράμματος, ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και το Ισραήλ, αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε μία προηγμένης τεχνολογίας γενετική εξέταση που εξασφαλίζει γρήγορη και αξιόπιστη διάγνωση. Τα δείγματα από όλες τις παραπάνω χώρες θα αναλύονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια μοριακής ανάλυσης της εταιρείας Genekor στην Ελλάδα, καθιστώντας την χώρα μας επίκεντρο πρόσβασης των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσον αφορά στον τομέα των Σπάνιων Παθήσεων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 72% των σπάνιων παθήσεων αποδίδεται σε γονιδιακούς παράγοντες κι έτσι μέσω τη ανάλυσης του μπορούν να εντοπιστούν αλλοιώσεις και φυσικά να ακολουθηθεί η σχετική αντιμετώπιση.