Image
Loading
Image
8 Νοεμβρίου, 2022

ΕΛΕΓΧΟΣ BRCA1/2 ΣΤΗΝ GENEKOR ME ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΟΠΥΥ

Ο έλεγχος παρουσίας μεταλλάξεων για τα γονίδια BRCA1 & BRCA2, η οποία διενεργείται στα εργαστήρια της GENEKOR  συμπεριλήφθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ από 1/11/2022

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

1. Όλες τις γυναίκες που έχουν διάγνωση επιθηλιακού καρκινώματος των ωοθηκών, ανεξαρτήτου ηλικίας και οικογενειακού ιστορικού.

2. Όλες τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με Ca μαστού πριν από την ηλικία των 45 ετών.

3. Όλες τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με Ca μαστού σε οποιαδήποτε ηλικία και έχουν τουλάχιστον δύο (2) περιστατικά από την ίδια μεριά της οικογένειας με εμπεριστατωμένη διάγνωση Ca μαστού, ωοθηκών, παγκρέατος ή προστάτη με Gleason score μεγαλύτερο ή ίσο του 7.

4. Στις γυναίκες στων οποίων την οικογένεια υπάρχει γνωστή μετάλλαξη των γονιδίων BRCA 1/2.

Η Genekor αποτελεί συμβεβλημένο εργαστήριο που πληροί τα πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια του ΕΟΠΥΥ. Η γονιδιακή εξέταση BRCA 1/2 αφορά περίπου 3.000 γυναίκες στην Ελλάδα. 

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: “Ενα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του προσυμπτωματικού ελέγχου για σοβαρές παθήσεις στη χώρα μας γίνεται με την ένταξη στην συνταγογράφηση γενετικών εξετάσεων Κληρονομούμενου Καρκίνου. Για πρώτη φορά οι ασφαλισμένες θα μπορούν να κάνουν όλες τις εξετάσεις για την αντιμετώπιση του κληρονομούμενου καρκίνου με μικρότερη συμμετοχή. Η νέα εξέταση αποτελεί εργαλείο για την πρόληψη του καρκίνου”.

Διαβάστε την Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου Υγείας

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210-6032138 ή να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@genekor.com