Image
Loading

Avantect® τεστ

Το Avantect® είναι μια γονιδιακή εξέταση, υγρής βιοψίας, η οποία ανιχνεύει γενετικές και επιγενετικές μεταλλαγές σε ελεύθερο κυκλοφορούν καρκινικό DNA (cfDNA) που σχετίζονται με τον καρκίνο του παγκρέατος. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο μπορούμε να ανιχνεύσουμε τον καρκίνο του παγκρέατος γρηγορότερα από άλλες μεθόδους, καταφέρνοντας να εντοπίσουμε τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο.

Καρκίνος Παγκρέατος: Eντοπισμός ασθενών υψηλού κινδύνου

Ο εκτεταμένος έλεγχος για τον καρκίνο του παγκρέατος γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα και πολλές φορές δεν είναι εφικτός λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών και οικονομικά προσιτών διαγνωστικών εξετάσεων.

 

Ο καρκίνος του παγκρέατος γίνεται πιο συχνός με την αύξηση της ηλικίας, με πάνω από το 90% των διαγνωσμένων περιπτώσεων σε άτομα ηλικίας άνω των 50
Περίπου στο 90% των περιπτώσεων, ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σποραδικός, με το υπόλοιπο 10% να έχει γενετικό υπόβαθρο

Δίνοντας προτεραιότητα σε έναν σημαντικό πληθυσμό υψηλού κινδύνου

 

Ενώ ο διαβήτης έχει αναγνωριστεί από καιρό ως κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του παγκρέατος, υπάρχουν νέες ενδείξεις για μια κρίσιμη σχέση μεταξύ του καρκίνου του παγκρέατος και του πρόσφατα διαγνωσμένου (<3 ετών) διαβήτη τύπου 2 σε ασθενείς ηλικίας 50 ετών και άνω.

Πρόσφατες μελέτες για την παθογένεια του καρκίνου του παγκρέατος υποδηλώνουν ότι παρόλο που ο μακροχρόνιος διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο και μπορεί να διαδραματίσει αιτιολογικό ρόλο, ο νεοεμφανιζόμενος διαβήτης ενδέχεται να είναι συνέπεια του καρκίνου του παγκρέατος. (1% των ασθενών με πρωτοεμφανιζόμενο διαβήτη τύπου 2 σε ηλικία άνω των 50 ετών θα διαγνωστεί με καρκίνο παγκρέατος την επόμενη 3ετία.)

 

Ελέγχοντας τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου παγκρέατος

Με βάση τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, συστήνεται ο έλεγχος για καρκίνο παγκρέατος σε:

  • Φορείς μεταλλαγών STK11, CDKN2A ανεξαρτήτως οικογενειακού ιστορικού.
  • Φορείς μεταλλαγών (ATM, BRCA1, BRCA2, MLH1,  MSH2, MSH6, EPCAM,  PALB2, TP53), όταν υπάρχει τουλάχιστον ένας 1ου ή 2ου βαθμού συγγενής που να έχει νοσήσει από καρκίνο παγκρέατος.
  • Ασθενείς με κληρονομική παγκρεατίτιδα (μεταλλαγές στα γονίδια PRSS1, SPINK1)
  • Ασθενείς με χρόνια παγκρεατίτιδα (20 χρόνια μετά την αρχική της διάγνωση)

 

Βελτιστοποιημένη απόδοση σε ασθενείς υψηλού κινδύνου

Το τεστ Avantect® έχει επικυρωθεί σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ηλικίας 50 ετών και άνω που έχουν πρόσφατα (<3 ετών) διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 και εκείνων με οικογενειακό ιστορικό.

Το τεστ Avantect®  έχει ευαισθησία 66,7% για την ανίχνευση του καρκίνου του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο Ι & ΙΙ και ειδικότητα 96,9%.

 

Image

Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιον απευθύνεται η εξέταση Avantect® για τον καρκίνο του παγκρέατος;

Η εξέταση Avantect® για τον καρκίνο του παγκρέατος προορίζεται για ασθενείς υψηλού κινδύνου για καρκίνο του παγκρέατος. Για παράδειγμα, μπορεί να προταθεί για ασθενείς ≥50 ετών με νεοδιαγνωσθέντα (εντός 36 μηνών) διαβήτη τύπου 2 ως μέρος μιας προσπάθειας διαχείρισης της νόσου για τον εντοπισμό του καρκίνου του παγκρέατος.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβω τα αποτελέσματά μου;

15 εργάσιμες ημέρες

Τι είδους δείγμα χρειάζεται για τo τεστ;

Η εξέταση Avantect® για τον καρκίνο του παγκρέατος απαιτεί 10 ml αίματος για κάθε ένα από τα δύο σωληνάρια Cell-Free DNA BCT® Streck που παρέχονται από την Genekor στο κιτ εξέτασης.

Το τεστ έχει κάλυψη κόστους από δημόσιες / ιδιωτικές ασφάλειες;

Για πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη κόστους του τεστ θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία ή την εταιρεία μας.

Πώς μπορώ να στείλω το δείγμα μου;

Η Genekor είναι υπεύθυνη για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες παραλαβής και επιστροφής του δείγματός σας. Για να κανονίσετε την παραλαβή και επιστροφή δείγματος, επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω την πληρωμή;

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

Πώς θα λάβω τα αποτελέσματά μου;

Τα αποτελέσματά σας θα κοινοποιηθούν στον ιατρό σας μέσω ασφαλούς δικτύου κι εσάς μέσω e-mail.

Πως να ζητήσετε το τεστ

Η ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών μας δεσμεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Genekor. Εάν σας ενδιαφέρει οποιαδήποτε απο τις εξετάσεις που προσφέρει η Genekor παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 

*Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση και αποστολή του έντυπου Συναίνεσης και Συγκατάθεσης που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Αν θέλετε να μας στείλετε το δείγμα σας, επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να κανονίσουμε όλες τις διαδικασίες.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επιστημονικού περιεχομένου παρακαλώ επικοινωνήστε στο: scientific.support@genekor.com

*Κάντε λήψη του προωθητικού εντύπου εδώ.