Image
Loading

Cordis DX®

Τα Cordis DX® είναι μία σειρά από κλινικά τεκμηριωμένα πολυγονιδιακά τεστ, με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα , τα οποία αναλύουν τα γονίδια που σχετίζονται με κληρονομούμενες καρδιαγγειακές παθήσεις , όπως:

 • Αρρυθμιογόνα Σύνδρομα
 • Μυοκαρδιοπάθειες (Υπερτροφική Μυοκαρδιοπάθεια - HCM, Διατατική Μυοκαρδιοπάθεια - DCM, Περιοριστική Μυοκαρδιοπάθεια - RCM, ΜΗ συμπαγούς αριστερής κοιλίας - LVNC)
 • Υπερλιπιδαιμίες – Δυσλιπιδαιμίες, όπως Οικογενής Υπερχοληστερολαιμία
 • Αορτοπάθειες - Αορτικοί Διαχωρισμοί
 • Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση
 • Συγγενείς καρδιοπάθειες
 • Σύνδρομο Ehlers – Danlos
 • Σύνδρομο Marfan
 • Σύνδρομα Long-QT & Short QT
 • Σύνδρομο Noonan
 • Σύνδρομο Brugada
 • Σύνδρομο Κατεχολαμινεργικής Πολύμορφης Κοιλιακής Ταχυκαρδίας - CPVT

Γιατί είναι σημαντικός ο γονιδιακός έλεγχος καρδιαγγειακών παθήσεων Cordis DX®

Οι γενετικές αναλύσεις CordisDX® προσφέρουν στον ιατρό μέγιστη διαφορική διάγνωση, με υψηλά ποσοστά ευαισθησίας και ειδικότητας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και κόστος ανά περίπτωση ασθενή.

 

Διάγνωση: Επιβεβαιώνει την κλινική διάγνωση με αξιόπιστο και γρήγορο τρόπο και μειώνει την ανάγκη για πιο επεμβατικές διαδικασίες. Η ακριβής διάγνωση στα κληρονομούμενα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πλέον εφικτή με τη χρήση γενετικών αναλύσεων, οι οποίες ελαχιστοποιούν τα διλήμματα σε σχέση με τη διαχείριση και την πρόγνωση της ασθένειας και βοηθούν τον γιατρό στη χρονική εκτίμηση για χειρουργική επέμβαση. Σημαντική είναι η συμβολή του τεστ στη διάγνωση των  κληρονομικών αρρυθμιογόνων νοσημάτων (διαυλοπάθειες ή καναλοπάθειες) που ενέχουν υψηλό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου σε έδαφος δομικά φυσιολογικής καρδιάς (πχ σύνδρομο μακρού QT, σύνδρομο Brugada κ.α)

 

Πρόγνωση: Γνωρίζοντας με ακρίβεια τις γονιδιακές μεταλλάξεις που ευθύνονται για τη νόσο ενός ασθενούς, μπορούμε να προβλέψουμε και την εξέλιξή της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες που αφορούν τον συγκεκριμένο ασθενή.

Επίσης, μπορούμε να εντοπίσουμε τους συγγενείς που φέρουν την ίδια μετάλλαξη και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της ίδιας νόσου και να γίνει η σωστή διαχείριση ανάλογα την περίπτωση. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του τεστ και σε οικογένειες που φέρουν γονίδια που σχετίζονται με αιφνίδιο θάνατο.

 

Διαχείριση: Η σωστή διαχείριση του ασθενούς αλλά και της οικογένειάς του στηρίζεται στη σωστή διάγνωση και πρόγνωση της νόσου, ώστε ο γιατρός να προσανατολιστεί προς την καταλληλότερη θεραπεία και ρύθμιση.

 • Ενημερώνει για την αποφυγή ορισμένων φαρμάκων και καθοδηγεί για τις τροποποιήσεις του τρόπου ζωής  ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η πρόκληση καρδιακών επεισοδίων
 • Bοηθά στην απόφαση για πρώιμη χειρουργική επέμβαση και τοποθέτηση εμφυτεύσιμου καρδιακού απινιδωτή ή βηματοδότη.
 • Προσδιορίζει τα κατάλληλα διαστήματα ελέγχου και τις πιθανές παρεμβάσεις για μέλη της οικογένειας που κινδυνεύουν

 

Ο γονιδιακός έλεγχος καρδιαγγειακών παθήσεων Cordis DX® πραγματοποιούνται σε δείγμα αίματος (2 φιαλίδια αίματος με EDTA)

CORDIS DX®

Η εξέταση CordisDX® αναλύει 292 γονίδια που οι μεταλλάξεις τους συνδέονται με όλες τις πιθανές κληρονομικές καρδιαγγειακές παθήσεις.

CORDIS DX® LDL

Η εξέταση Cordis DX® LDL αναλύει τα 4 βασικά γονίδια που οι μεταλλάξεις τους συνδέονται αποκλειστικά με την Oικογενή Υπερχοληστερολαιμια.

4 Γονίδια

Cordis DX LDL®APOB - LDLR - LDLRAP1 - PCSK9

Cordis DX® DSLP

Η εξέταση Cordis DX® Dyslipidemia (DSLP) αναλύει τα 34 γονίδια που οι μεταλλάξεις τους συνδέονται αποκλειστικά με την Oικογενή Δυσλιπιδαιμία.

34 Γονίδια

Cordis DX® DSLPAPOB - LDLR -LDLRAP1 - LIPA -PCSK9 - ANGPTL3 - MTTP - SAR1B -ABCG5 -AGTR1 HSD11B2 - APOE - NOS2 - APOA5 - APOC3 - LPL - CETP - SCARB1 - NPC1 -NPC2 - FTO - MC4R -SMPD1 - SCNN1A SCNN1B - SCNN1G - LPA - ABCG8 - LIPC -INSIG2 -SCNN1D -STAP1 - CH25H - PLTP

ΠΙΝΑΚΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-

Διεθνείς Οδηγίες

» Συστήνονται από τη European Society of Cardiology και τη European Respiratory Society για τη διάγνωση και τη διαχείριση της πνευμονικής υπέρτασης
» Συστήνονται από τους οργανισμούς Heart Rhythm Society (HRS) και European Heart Rhythm
» Association (EHRA) για τη διάγνωση και τη διαχείριση των διαυλοπαθειών.
» Συστήνονται από την Αμερικάνικη Ένωση Καρδιολόγων για τη διάγνωση και τη διαχείριση αρρυθμιών.
» Συστήνονται από τη Heart Failure Society of America και από την European Society of Cardiology για τη διάγνωση και τη διαχείριση μυοκαρδιοπαθειών.

Image

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω το πολυγονιδιακό τεστ;

Ένα πολυγονιδιακό τεστ αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί μια παθογόνος παραλλαγή σε σχέση με ένα μονογονιδιακό. Τα πολυγονιδιακά τεστ επιβεβαιώνουν τη διάγνωση και δίνουν τη δυνατότητα στον ιατρό να επιλέξει το καταλληλότερο θεραπευτικό πλάνο.

Εάν βρεθεί παθογόνος μετάλλαξη, πρέπει να κάνω επιπλέον εξετάσεις;

Εάν ανιχνευθεί παθογόνος μετάλλαξη θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Σε πόσες μέρες θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε 15 εργάσιμες ημέρες.

Τι δείγμα απαιτείται για το τεστ;

Για την πραγματοποίηση του τεστ θα 2 φυαλίδια αίματος σε EDTA.  Η λήψη αίματος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο.

Καλύπτεται το τεστ από δημόσια/ιδιωτική ασφάλιση;

Το τεστ δεν καλύπτεται από τη δημόσια ασφάλιση. Για να μάθετε περισσότερα για πιθανή  ιδιωτική κάλυψη θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφάλειά σας.

Πώς πληρώνω για το τεστ;

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τραπεζική κατάθεση ή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Πώς μπορώ να στείλω το δείγμα μου;

Για τις απαραίτητες διαδικασίες παραλαβής του δείγματος   παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6032138.

Γιατί θα πρέπει να υπογράψω το έντυπο συγκατάθεσης;

Η έγγραφη συγκατάθεση του ασθενούς για τη χρήση του γενετικού του υλικού για το τεστ, είναι απαίτηση των ELOT EN ISO9001:2008 και ELOT EN ISO15189:2012.

Πώς θα παραλάβω τα αποτελέσματά μου;

Τα αποτελέσματά σας κοινοποιούνται στον ιατρό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πως να ζητήσετε το τεστ

Η ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών μας δεσμεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Genekor. Εάν σας ενδιαφέρει οποιαδήποτε απο τις εξετάσεις που προσφέρει η Genekor παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 

*Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση και αποστολή του έντυπου Συναίνεσης και Συγκατάθεσης που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Αν θέλετε να μας στείλετε το δείγμα σας, επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να κανονίσουμε όλες τις διαδικασίες.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

*Για περισσότερες πληροφορίες επιστημονικού περιεχομένου παρακαλώ επικοινωνήστε στο: scientific.support@genekor.com

*Κάντε λήψη του προωθητικού εντύπου εδώ.