Image
Loading
Image
11 Μαΐου, 2022

Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες της ASCO

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της ASCO συνιστούν ανεπιφύλακτα τη χρήση της εξέτασης Oncotype DX Breast Recurrence Score® σε ασθενείς με καρκίνο μαστού πρώιμου σταδίου με αρνητικούς λεμφαδένες και στην πλειονότητα των ασθενών με καρκίνο του μαστού πρώιμου σταδίου με θετικούς λεμφαδένες

Η ASCO® ενημέρωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες της πάνω στους βιοδείκτες για την επικουρική ορμονοθεραπεία και χημειοθεραπεία σε πρώιμου σταδίου καρκίνο του μαστού.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες της ASCO συνιστούν πλέον ανεπιφύλακτα τη χρήση του τεστ Oncotype DX Breast Recurrence Score® σε ασθενείς με καρκίνο μαστού πρώιμου σταδίου1 με αρνητικούς λεμφαδένες και σε μετεμμηνοπαυσιακούς ασθενείς με θετικούς λεμφαδένες και HR+, HER2.

Για προ-εμμηνοπαυσιακούς ασθενείς με αρνητικούς λεμφαδένες, η εξέταση Oncotype DX® είναι το μόνο συνιστώμενο τεστ. Η σύσταση είναι ευρεία και ανεξάρτητη από οποιονδήποτε κλινικό κίνδυνο.

Επιπλέον, το τεστ Oncotype DX® χαρακτηρίστηκε ως η πιο ισχυρά συνιστώμενη εξέταση με την υψηλότερη ποιότητα αποδεικτικών στοιχείων από όλες τις γονιδιωματικές εξετάσεις που περιλαμβάνονται στις κατευθυντήριες οδηγίες.

Όπως δημοσιεύθηκε: 
1. Η ΜΟΝΗ εξέταση που συνιστάται για χρήση σε προ-εμμηνοπαυσιακές ασθενείς με N0 είναι το Oncotype DX®!!!

2. Επίσης, για τις μετεμμηνοπαυσιακές ασθενείς το Oncotype DX® είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ με υψηλή ποιότητα αποδεικτικών στοιχείων και ισχυρή σύσταση.

3. Το Mammaprint έχει μια υποσημείωση (α) που λέει ότι αφορά ΜΟΝΟ γυναίκες Υψηλού Κλινικού Κινδύνου που σημαίνει ότι ΔΕΝ ενδείκνυται για ασθενείς με καρκίνο Βαθμού 1 και μικρότερο από 3 cm, Βαθμού 2 και μικρότερο από 2 cm και Βαθμού 3 και μικρότερο από 1 εκ.

4. Το EndoPredict ΔΕΝ συνιστάται σε προ-εμμηνοπαυσιακές ασθενείς και σε μετεμμηνοπαυσιακές ασθενείς τόσο σε N0 όσο και σε N1, η ισχύς της σύστασης είναι μέτρια και ΟΧΙ ισχυρή, λόγω της ενδιάμεσης ποιότητας των στοιχείων και της έλλειψης οποιωνδήποτε προοπτικών δεδομένων.

5. Το Prosigna ΔΕΝ ενδείκνυται σε ασθενείς με θετικούς λεμφαδένες. Ενδείκνυται ΜΟΝΟ σε μετεμμηνοπαυσιακές ασθενείς με αρνητικούς λεμφαδένες.


Δείτε αναλυτικά το paper:
Biomarkers for Adjuvant Endocrine and Chemotherapy in Early-Stage Breast Cancer: ASCO Guideline Update