Image
Loading
Image
18 Φεβρουαρίου, 2022

Ο πρώτος ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο που έκανε το Εμβόλιο κατά του Καρκίνου.

Ο Graham Booth έχει υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο τέσσερις φορές, οι γιατροί του τον ενημέρωσαν ότι εάν ο καρκίνος επιστρέψει, κάτι το οποίο είναι πιθανό, δεν θα έχουν πλέον επιλογές. Τώρα είναι ο πρώτος ασθενής της χώρας που συμμετέχει στην πρωτοποριακή δοκιμη του εμβολίου κατά του καρκίνου.

Η ερευνητική ομάδα του Clatterbridge Cancer Centre στο Liverpool ανέπτυξαν το εμβόλιο το οποίο είναι εξατομικευμένο στο DNA του Graham και σχεδιασμένο να βοηθήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα ώστε να καταπολεμήσει τη νόσο και να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου.

Πατέρας πέντε παιδιών ο 54χρονος Graham, θα υποβληθεί σε θεραπεία ανοσοθεραπείας για την καταπολέμηση της νόσου και τη μείωση του κινδύνου επανεμφάνισης της. To ερευνητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για τη μείωση των θανάτων και της υποτροπής σε καρκίνους κεφαλής και τραχήλου, όπως στο στόμα, το λαιμό, τη γλώσσα και το ιγμόρειο.

Ο ίδιος ο Graham δήλωσε : «Πέρυσι είχα την αίσθηση ότι ο καρκίνος εξελίσσεται και δεν έμεναν πολλές επιλογές. Αυτή η κλινική μελέτη άνοιξε νέες πόρτες και μου δίνει λίγη ελπίδα ότι ο καρκίνος μου δεν θα επιστρέψει. Και αυτό θα μπορούσε να ανοίξει πόρτες για άλλους ανθρώπους. Ελπίζω να κοιτάζω ένα καλύτερο μέλλον. Μία ελπίδα ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά – κάτι που θα σήμαινε τα πάντα για την οικογένειά μου και όλους τους γύρω μου».

Πηγή: https://www.clatterbridgecc.nhs.uk/