Image
Loading
Image
17 Αυγούστου, 2022

10 Συμβουλές για να προστατέψετε το δέρμα σας από τον Ήλιο.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μόλις το 14% των ανδρών και το 30% των γυναικών βάζουν τακτικά αντηλιακό στο πρόσωπό τους και σε άλλο εκτεθειμένο σημείο του σώματος  πριν βγουν έξω για περισσότερο από μία ώρα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν για την προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο; Εδώ είναι 10 συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πως να προστατέψετε το δέρμα σας από τον Ήλιο

1. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα κι αν έχει συννεφιά.Εφαρμόστε τουλάχιστον αντηλιακό (αρκετό για να γεμίσει ένα μικρό ποτήρι) τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά πριν βγείτε έξω.

2. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα lip balm ή κραγιόν που περιέχει αντηλιακό με αντηλιακό παράγοντα προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30.

3. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB. Βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικό στο νερό και έχει δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο. Άλλα αντηλιακά μπορεί να σας βοηθήσουν να μην καείτε από τον ήλιο, αλλά δεν προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.

4. Επαναλάβετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Εφαρμόστε ξανά κάθε ώρα εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

5. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το νερό και την άμμο. Αυτές οι επιφάνειες αντανακλούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα να πάθεις ηλιακό έγκαυμα.

6. Κρατήστε τα μωρά κάτω των 6 μηνών πλήρως καλυμμένα και στη σκιά.

7. Περιορίστε το χρόνο που βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 10:00 π.μ. και 4:00 μ.μ. Τότε είναι που οι ακτίνες του ήλιου είναι οι πιο έντονες. Εφαρμόστε τον κανόνα της σκιάς: αν η σκιά σας είναι πιο κοντή από εσάς, οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και θα πρέπει να βρείτε σκιά.

8. Εάν είναι δυνατόν, φορέστε ένα μακρυμάνικο πουκάμισο και ένα μακρύ παντελόνι. Τα σκούρα ρούχα με σφιχτά υφάσματα μπλοκάρουν περισσότερο τον ήλιο από τα λευκά ή τα χαλαρά υφάσματα. Για πρόσθετη προστασία, αναζητήστε ρούχα κατασκευασμένα με ειδικά αντηλιακά υλικά.

9. Βάλτε καπέλο που σκιάζει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σας και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Γυαλιά ηλίου με φακούς που έχουν 99% έως 100% απορρόφηση UV παρέχουν βέλτιστη προστασία για τα μάτια και το δέρμα γύρω από τα μάτια.

10. Να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο. Όπως συγκεκριμένοι τύποι αντιβιοτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιμυκητισιακων, φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση και φάρμακα για χημειοθεραπείες.

Πηγή: https://www.cancer.net/blog/2015-07/10-tips-protecting-your-skin-sun