Image
Loading
Image
26 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή της Genekor στη 2ήμερη Επιστημονική Συνάντηση για την Καρδιακή Αμυλοείδωση και τις Γενετικές Μυοκαρδιοπάθειες

Η Genekor Medical S.A. συμμετείχε ενεργά στη 2ήμερη Επιστημονική Συνάντηση για την Καρδιακή Αμυλοείδωση και τις Γενετικές Μυοκαρδιοπάθειες που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Cotsen της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα. Το συνέδριο, το οποίο αποτελούσε συνέχεια της περσινής συνάντησης, ετελέσθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παρακλινικού Διαγνωστικού Ελέγχου, της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και της Μονάδας Καρδιογενετικής και Αθλητικής Καρδιολογίας (ΕΚΚΑΝ).

Το φετινό συνέδριο διεύρυνε το πεδίο εστίασής του πέρα από την αμυλοείδωση και την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αγγίζοντας και το θέμα των σπάνιων νόσων. Συμμετείχαν πλήθος ιατρών και επιστημόνων με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα πεδία, εστιάζοντας σε ερευνητικά και κλινικά ζητήματα.

Δυναμική παρουσία της Genekor:

Η Genekor Medical S.A. διακρίθηκε για την ενεργή συμμετοχή της καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Δρ. Δήμητρα Μπουζαρέλου: Η Δρ. Δήμητρα Μπουζαρέλου, MSc, Ph.D Γενετίστρια – Επικεφαλής Τμήματος Κληρονομικών Νοσημάτων της Genekor Medical S.A, παρέδωσε δορυφορική διάλεξη με θέμα “Πέρα από τις σπάνιες παραλλαγές στις μυοκαρδιοπάθειες: Επιγενετική και Πολυγονιδιακές νόσοι”.

Νίκος Τσούλος: Ο Νίκος Τσούλος, MSc, MBA, PhDc, Διευθύνων Σύμβουλος της GeneKor Medical S.A, κλήθηκε να συμμετάσχει στην “Ποικίλη Στοά”, ένα πάνελ με καλεσμένους ειδικούς για τις Σπάνιες Νόσους, τις Γενετικές Εξετάσεις και την Πρόσβαση σε Θεραπείες. Συντονιστές ήταν ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Υπεύθυνος Μονάδας Καρδιογενετικής και Αθλητικής Καρδιολογίας (EKKAN), Χ. Βλαχόπουλος και ο Καθηγητής Καρδιολογίας Ε.Κ.Π.Α. και Διευθυντής ‘Α Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α.,  Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.,  Κ. Τσιούφης.

Ο  Νίκος Τσούλος υπογράμμισε την ευρεία εφαρμογή του γενετικού ελέγχου στην Καρδιολογία, η οποία αγγίζει όχι μόνο το διαγνωστικό σκέλος, αλλά και την πρόγνωση, τη διαχείριση ασθενών και οικογενειών, καθώς και τη διαφοροδιάγνωση φαινοαντιγράφων, όπως η νόσος Fabry και η νόσος POMPE. Παράλληλα, τόνισε τη ραγδαία μείωση του κόστους των γενετικών ελέγχων.