Image
Loading
Image
29 Μαρτίου, 2022

Νέα Μοριακή Εξέταση – Signatera™

 Όσο νωρίτερα το μάθετε, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ενεργήσετε.

Το πρώτο εργαλείο μοριακής παρακολούθησης ctDNA παγκοσμίως.

Νέα Μοριακή Εξέταση – Signatera™

Έγκαιρη Ανίχνευση της υπολειπόμενης νόσου σε μοριακό επίπεδο πριν γίνει μετάσταση.

Η Genekor Medical S.A φέρνει στην Ελλάδα το Signatera, την εξατομικευμένη εξέταση που αντλεί πληροφορίες από τον όγκο του κάθε ασθενούς και ανιχνεύει τη μοριακή υπολειμματική νόσο (MRD) μέσω του κυκλοφορούντος DNA (ctDNA) στο αίμα. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για κάθε ασθενή που έχει προγενέστερα διαγνωσθεί με καρκίνο για να βοηθά στην αναγνώριση της υποτροπής κατά πολύ νωρίτερα από τις παραδοσιακές απεικονιστικές μεθόδους.

Το Signatera είναι το μόνο εξατομικευμένο ctDNA τεστ που παρέχει έγκαιρη γνώση με >99,5% ακρίβεια κλινικής δοκιμής.

Είναι η πρώτη εξειδικευμένη εξέταση για την πραγματικά εξατομικευμένη παρακολούθηση σε ασθενείς με καρκίνο. Εντοπίζει και παρακολουθεί τις μεταλλάξεις όγκου και παρέχει την υψηλότερη ακρίβεια παρακολούθησης της νόσου ώστε να μπορεί ο ιατρός να αυξήσει ή να μειώσει τη θεραπεία αναλόγως με τα αποτελέσματα που δείχνουν την παρουσία ή την απουσία της υπολειμματικής νόσου.

Η εξέταση πραγματοποιείται αρχικά σε ιστό και οι ανιχνεύσεις πραγματοποιούνται σε αίμα με Celll-Free DNA.

Πως το Signatera βοηθά τους ασθενείς στη θεραπεία τους:

Εξατομικευμένη Θεραπεία: Ο καρκινικός όγκος κάθε ασθενή είναι τόσο μοναδικός όσο το δακτυλικό του αποτύπωμα. Η γνώση των πληροφοριών που δίνει το Signatera θα βοηθήσουν σε μια πιο ενημερωμένη συζήτηση με το γιατρό σχετικά με τον σχεδιασμό της εξατομικευμένης θεραπείας του ασθενούς.

Έγκαιρη Ανίχνευση της Υποτροπής: Οι γνωστές απεικονιστικές μέθοδοι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν έγκαιρα την υποτροπή με αποτέλεσμα το ερώτημα της υποτροπής να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού των ασθενών: Πέτυχε η θεραπεία; Επιστρέφει ο καρκίνος; Συνεπώς η γνώση που δίνει η εξέταση στον ιατρό ακόμα και 9 μήνες νωρίτερα από τις απεικονιστικές μεθόδους μπορεί να βοηθήσει στην αμεσότερη  λήψη θεραπευτικών αποφάσεων από το θεράποντα ιατρό.

Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται η εξέταση Signatera;

  • Κατά την Επικουρική Θεραπεία
  • Όταν ο ιατρός πρέπει να αποφασίσει αν οι ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου Σταδίου ΙΙ και ΙΙΙ χρειάζονται συμπληρωματική χημειοθεραπεία
  • Όταν ο ιατρός θέλει να αποκλιμακώσει (μειώσει) τη θεραπεία
  • Κατά την Παρακολούθηση
  • Όταν ο ιατρός θέλει να ανιχνεύσει την υπολειπόμενη νόσο με ακρίβεια και αξιόπιστα
  • Όταν ο ιατρός θέλει να εξαλείψει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα των καρκινικών δεικτών CEA και να ανιχνεύσει την υποτροπή έγκαιρα, όπου θα είναι και δυνατή η αφαίρεσή της χειρουργικά.

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα του Signatera;

Ένα θετικό αποτέλεσμα του τεστ υποδεικνύει την παρουσία μοριακής υπολειμματικής νόσου (MRD). Η επανάληψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του κατά πόσον το φορτίο της νόσου αυξάνεται ή μειώνεται ως απόκριση στη θεραπεία.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα υποδεικνύει ότι δεν ανιχνεύθηκε μοριακή υπολειμματική νόσος (MRD). Η επανάληψη του τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστεί εάν το φορτίο της νόσου παραμένει μη ανιχνεύσιμο ή αυξάνεται για να εντοπιστεί έγκαιρα η υποτροπή.

Το 97% των ασθενών με θετικό αποτέλεσμα Signatera θα υποτροπιάσουν αν δε λάβουν συμπληρωματική θεραπεία.

Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Genekor για να ενημερωθείτε παραπάνω για την εξέταση.  info@genekor.com     Τηλ:210 6032138