Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε τις νεότερες εξελίξεις και νέα στην Μοριακή Ογκολογία.
H Παγκόσμια Ημέρα DNA καθιερώθηκε και γιορτάζεται την 25η Απριλίου κάθε έτους καθώς την ημερομηνία αυτή το 1953 οι βιολόγοι Francis Crick και James Watson δημοσίευσαν την πρωτοποριακή τους μελέτη για την χημική δομή του DNA, γεγονός το οποίο αποτέλεσε την σημαντικότερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα. Ο εορτασμός της ημέρας ξεκίνησε από τις ΗΠΑ αλλά πλέον διαθέτει διεθνή χαρακτήρα, με πολλαπλές δράσεις να λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την γενετική και την σημασία της για τους σύγχρονους τομείς της Ιατρικής και της Βιολογίας.
Το DNA είναι το γενετικό υλικό του κυττάρου κάθε έμβιου οργανισμού και περιλαμβάνει τα γονίδια τα οποία περιέχουν όλες τις πληροφορίες για την δημιουργία όλων των απαραίτητων πρωτεϊνών για τον οργανισμό. Το DNA παρουσιάζεται σε μορφή διπλής έλικας της οποίας κάθε κλώνος στρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι δύο αυτοί κλώνοι συγκρατούνται με δεσμούς υδρογόνου που σχηματίζονται μεταξύ των βάσεων που διαθέτουν (Αδενίνη (Α), Θυμίνη (Τ), Γουανίνη (G), Κυτοσίνη (C) ). Η Αλληλουχία των βάσεων του DNA απαρτίζει το γενετικό μήνυμα, το οποίο μήνυμα αποτελεί την «γενετική κληρονομιά» κάθε ζωτικού οργανισμού.
Η εξέλιξη της γενετικής αλλά και η κατανόηση της δομής του DNA και της αποκωδικοποίησής του άνοιξε τον δρόμο για την διάγνωση, την πρόγνωση, την πρόληψη αλλά και την θεραπεία ποικίλων γενετικών παθήσεων σε εξατομικευμένο επίπεδο για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Η Genekor Ιατρική Α.Ε. δραστηριοποιείται από τις αρχές του 2000 στον τομέα της γενετικής και της Μοριακής Βιολογίας, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες αναλύσεις DNA οι οποίες σχετίζονται με την κληρονομική προδιάθεση, την πρόγνωση αλλά και την θεραπεία πολλαπλών ασθενειών με απόλυτη επιτυχία. Πλαισιώνεται από μία ισχυρή ομάδα επιστημόνων και ερευνητών και έχει ως κύριο στόχο την παροχή των πιο σύγχρονων υπηρεσιών στον τομέα της σύγχρονης Γενετικής με σκοπό την εξατομικευμένη διαχείριση κάθε ασθενούς σύμφωνα με το μοναδικό γονιδιακό του προφίλ, γεγονός που αποτελεί το μέλλον της σύγχρονης Ιατρικής.